Алтернатива На Естествените Зъби

Алтернатива На Естествените Зъби

Алтернатива На Естествените ЗъбиПоради някои наранявания или други проблеми нашите зъби е възможно да бъдат увредени, създавайки тежък проблем с необратимо въздействие.

В такава ситуация ние сме принудени да пристъпим към премахване на засегнатите зъби, за да отстраним кардинално проблема.

Зъботехниците играят важна роля в този случай и тяхната работа е решаваща, за да се изработи един изкуствен зъб, който да изглежда точно като оригинален. Повечето от големите зъботехници имат протезни клиники и предлагат цялостни решения за своите пациенти.

Някои от вас ще попитат какво е това протеза?

Протезата е алтернатива на вече липсващ зъб, който запълва дълбочината, останала след интервенцията в устната кухина. Изкуствените зъби приличат много на оригиналните и тази практика става все по-известна, като влиянието ѝ се разпространява с пълна сила в целия свят. Протезата за съжаление е подвижна. Приготвя се предимно с акрилна пластмаса, порцелан и метални материали.

Протезите се делят на два основни вида: пълна и частична.

„Пълна протеза” е за подмяна на всички зъби, докато „частични протези” се правят за попълване на липсващите зъби. Това помага да се запълнят голите пространства като спират останалите зъби от изкривяване и промяна на първоначалните им позиции.

Има и два допълнителни вида протези като първия вид се нарича “незабавна” или „мигновена” протеза, а другата е “конвенционална” протеза. В случай на мигновена протеза „заместниците” на зъбите се поставят още същия ден. Това се прави веднага след отстраняването на оригиналните зъби. Този вид протеза е много добра за защита на тъканите.Той играе много добра роля за намаляване на интензивното кървене след изваждане на зъб. Конвенционалният вид отнема период от време, предимно от 8 до 12 седмици. Той е идеален след заздравяването на венеца. Хората с естествени зъби могат да бъдат подложени единствено на метода на частична протеза.

Процесът на изработване на частичната протеза отнема близо месец и са необходими няколко срещи със зъботехниците. При метода на лечение се включва първоначалната диагноза, разглеждане на челюстите позиции и прототип за определяне на правилната позиция, формата и цвета с други подробности. Окончателно поставяне на протеза не се извършва преди да се правят каквито и да било корекции.

Грижи за протезата:

Всяко едно лице, което е било подложено на този метод, трябва да се грижи за заменените си зъби. Тук трябва да се следват някои важни стъпки, както е показано по-долу:

– Ежедневно сваляйте заменените зъби и ги почиствайте старателно с четка и обилно течаща вода.
– Да не се използва преварена вода за почистване и стерилизиране на заменените зъби.
– Ако имате частична протеза, вие трябва да я сваляте, преди да вземете четката и пастата, за да измиете естествените зъби.
– Когато не използвате протезата, просто я поставете в чаша с чиста вода.
– Винаги е добре да се сваля протезата, преди да отидете да спите. Когато вече сте я отстранили, я дръжте в чаша разтвор за прочистване през цялата нощ. Редовното почистване и киснене в разтвор за прочистване е много полезно за възстановяването и укрепването на венците.
– Препоръчително е да се ходи на стоматологични прегледи периодично, така че зъболекарят да контролира и да предотврати вероятността от развитие на различни болести и най-вече рак.

Протезата е много добра алтернатива на естествените зъби и използването ѝ отново ще възвърне усмивката и радостта ви, отново ще можете да живеете своя нормален живот и да се наслаждавате на пълноценно и здравословно хранене. Не се отчайвайте и не унивайте, милиони хора носят зъбни протези по света, но това съвсем не им пречи да бъдат жизнени и щастливи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *