Има ли полза от евтините самолетни билети

Има ли полза от евтините самолетни билети

Всички знаем как с повишаването цените на горивата скачат и цените на транспортните услуги. Но все пак можем да пътуваме евтино със самолет, ако знаем как.

Евтини самолетни билети вече се предлагат от над десет самолетни компании, които предлагат полети в Европа. Такива полети се извършват по няколко пъти на ден до малки и големи градове. Важно е да знаете, че авиолинията, предлагаща  самолетни билети на ниски цени, може и да не предлага такива за същата дата, за която смятате да пътувате. Затова предварително проверете цените на билетите и около датата, в която искате да пътувате. Често разликата в цените на самите билети за пътувания на различни дати се оказва, че е значителна.

От значителна важност е да проверите времето на пристигане на полета ви. Знайте, че когато закупувате евтини самолетни билети, то полетите най-често са рано сутрин или много късно вечер. Ако пристигането ви е рано сутрин, то трябва да вземете предвид това, че е възможно да няма по това време градски транспорт от и до летището.

Проверявайте дали няма полети до по-малки летища в близост до града, за който ще пътувате. Тези т.н. второстепенни летища се използват по-малко отколкото големите летища и цените до тях са по-ниски заради таксите им за обслужване.

Когато купувате евтини самолетни билети, се поинтересувайте дали тази цена е крайна. Някои компании добавят данъци и такси върху цената на билета, която е била посочена предварително. Такива такси, както и такса за багаж или такса за транзакция обикновено се добавят точно преди да потвърдите плащането и често не се забелязват.

Знайте, че напитките и храната на борда на евтините авиолинии не са безплатни. При тях само водата е безплатна и трябва да заплатите от собствения си джоб, ако желаете например да закусите по време на полета.

Проверявайте цените на различните агенции за самолетни билети. Ако видите изгодна за вас оферта – купувайте бързо, защото най-вероятно след няколко часа или минути ще се изчерпят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *