Какво значат цветовете на свещите

Какво значат цветовете на свещите?

Искате ли да тласнете напред кариерата си? Запалете оранжева или зелена свещ. За здраве изберете синя, а за хармония – бяла. Ето каква е тайната на тяхното действие и кой цвят е подходящ за всяка зодия.

Бяла свещ – Белият цвят се счита за универсален, тъй като задържа в себе си всички нюанси по един балансиран и хармоничен начин. Свързва се с положителните емоции и вибрации. Белите свещи са чудесна алтернатива, ако не разполагате с цветни. Те са символ на извисеност, духовност, олицетворяват женските божества в почти всички религии, символизират просветлението, мира, чистотата, искреността, приятелството, верността. Използват се в магиите за защита и при екзорсизъм. Белите свещи съответстват и носят зодиакалния знак на Водолей.

Сребърна свещ – Среброто се свързва с цвета на Луната. То въплъщава всички женски и лунни божества. Сребърните свещи се свързват с женствеността, интуицията, психичните способности, гаданията. Предпочитани са от медиумите. Използването на тези свещи в магиите е тясно свързано и с лунните фази. Сребърните свещи съответстват и носят късмет на зодиакалния знак Рак.

Черна свещ – Черното е защитен цвят. То се възприема като своеобразна броня, свързва се със смъртта и с първичното начало, с планетата Сатурн. Този вид свещи се използват в заклинания, предназначени да отхвърлят магьосничество и магии. Това е така, защото те абсорбират негативизма и същевременно водят до пречистване. По тази причина черните свещи са много почитани в екзорсизма и различните магични ритуали. Черните свещи съответстват и носят щастие и късмет на хората в знака на Козирог.

Кафява свещ – Кафявото е цветът на Майката Земя. Вибрациите на този нюанс водят към материалната сфера. Свещите от този тип се използват в магии, предназначени да улеснят работата, придобиването на пари, както и концентрацията върху конкретни цели. Кафявото се използва за временно отдалечаване на някой човек от друг. Кафявите свещи съответстват и носят късмет на зодиакалния знак Дева.

Виненочервена свещ – Този тъмен нюанс на червеното е с особени мощни вибрации. Виненочервените свещи се използват освен в магии за страстна любов, за сила, амбиция и т. н. , така и срещу алчност, завист, брутално поведение, гняв или за отмъщение. Символизират мъжките божества и богините, но в техните най-разрушителни форми. Виненочервените свещи съответстват и носят късмет на родените под знака Скорпион.

Червена свещ – Червеният цвят излъчва силни вибрации и символизира жизнените енергии и цикли. Това е цвят на страстната любов, на силата и амбицията, на здравето, куража, сексуалната потентност. Използва се с цел провокиране на различни, предимно положителни страсти и желания, но така също за предпазване от болести и зли очи, психически атаки, врагове и негативизъм като цяло. Олицетворява мъжките божества. Червените свещи съответстват и носят късмети щастие на родените в знака на Овен.

Розова свещ – Розовото е може би най-духовният цвят. То се счита за свещен нюанс. Това е цветът на богинята Венера и като такъв се използва за насърчаване на любовта и щедростта. Розовите свещи се използват за постигане на истинска обич, романтика или с цел брак. Също така използването им в дома се счита, че води до духовно и физическо изцеление, носи радост, емоционална стабилност, мир и спокойствие. Розовите свещи съответстват и носят късмет на зодиакалния знак Везни.

Оранжева свещ – Този жизнен цвят е наистина чудесен и носи само положителни емоции. Символизира жизнените сили на човека и природата, свързва се с хубавите вълнения и моменти, с преживяванията, които носят красиви емоции, с приятелството и бизнес успеха. Оранжевите свещи се използват в магии, които имат за цел да стимулират бизнеса и кариерата. Или когато човек има нужда от мъдро решение, любов, при силно колебание, особено ако последното е свързано с чувствата. Оранжевите свещи съответстват и носят щастие и късмет на всички от знак Лъв.

Златна свещ – Златото е цветът на слънцето, на всички мъжки божества и изобщо на мъжествеността. Но също така е цвят, който се свързва с богатството, с честта и победата. Златните свещи са идеални за магии с цел привличане на пари, успехи, просперитет, както и за дейности, които са в застой и имат нужда да бъдат съживени. Златните свещи съответстват и носят късмет на зодиакалния знак Лъв.

Жълта свещ – Жълтият цвят стимулира интелектуалните дейности, проучванията, креативността, независимостта, въображението, доверието, личния чар, труда и търговските умения. Също така укрепва здравословното състояние. Жълтите свещи се използват в магиите и ритуалите за защита, стимулиране на въображението, за привличане на пари, успех, чар или кариера. Съответстват и носят късмет на представителите на Близнаци.

Зелена свещ – Зеленото е цветът на природата и въплъщава хармонията, любовта, плодородието, изобилието и просперитета. Зелените свещи са много добър избор за дома или в работата. Те носят победи, повишават ефективността, увеличават плодородието – в пряк и преносен смисъл. Освен това са символ на любовта и като такъв често се използват в ритуали, засягащи любовни връзки и приятелство. Зелените свещи съответстват и носят късмет на всички хора от зодиакален знак Телец.

Синя свещ – Синьото е цветът на Юпитер или Зевс – улеснява комуникацията, изцелението, мира. Неговата енергия стимулира духовните дейности, креативността, вдъхновението, спокойствието и търпението. Сините свещи се използват в ритуали, които имат за цел да предотвратят и прогонят всяка форма на зло. Но също така за повече късмет, за защита от влиятелни хора, за увеличаване на благосъстоянието или за по-добро здраве. Сините свещи съответстват и носят късмет на Риби.

Лилава свещ – Лилавото се свързва с духовността, мистиката, суеверието. Неслучайно лилавите свещи са били любими на магьосниците в миналото, а в днешно време – на астролозите. Те олицетворяват амбицията, силата, самочувствието, окултните знания и са отличен избор, ако решите да практикувате медитация, тъй като се счита, че освобождават ума от всички тежести и спомагат да се получи ясна представа. Тези свещи вършат работа и за неутрализиране на лошите магии. Съответстват и носят късмет на зодиакалния знак Стрелец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *